Välj rätt koppel för din hund efter varje tillfälle

Många djurägare njuta av en promenad genom området med sin hund och eftersom det på de flesta platser krävs att din hund är kopplad är det ett av de första inköpen att göra när du får en hund. Din uppfödare eller veterinär kan ha pratat med dig om en utbildning angående din hund, dina vänner och familj kan ha nämnt ett läderkoppel eller nylonkoppel. Med så många val, kan det vara förvirrande om vilken typ av hundkoppel i läder du bör ha.

Hundkoppel för promenader eller utbildningar.

Det finns två grundläggande typer av hundkoppel, de för utbildning, och de för promenader. Inom dessa två typer av val, kan val tyckas oändliga. Som sällskapsdjursägare, bör du ha ett av varje. De bästa kopplen för hundutbildning är av läder eller nylon och oftast 25 meter långa.

Välj ett koppel med reflexer för säkerheten.

Hundhalsband finns i läder eller nylon. Dessa koppel är de vanligaste och därför erbjuds ett väldigt stort utbud av olika utseende på dem. Nylonkoppel kan ha ett reflexband för säkerheten när man går på natten eller tidigt på morgonen.

Specialutformade cykelhundkoppel.

Cykelhundkoppel är specialutformade för de ägare som gillar att cykla tillsammans med sin hund för en daglig åktur. Dessa koppel har oftast ett aluminiumrör med en plastbelagd kabel körd ned genom röret, som sträcker sig ut ur röränden ett par meter för att möjliggöra enkel förflyttning för din hund. Ena änden ansluter till cykeln medan den andra går till hundhalsbanden för att hålla dem på säkert avstånd bort från cykeln.

Utdragbara hundkoppel har blivit ganska populärt under de senaste åren. Ur en utbildningssynvinkel, erbjuder dessa koppel dock ingen hjälp och är inte ett bra val under utbildning av din hund. De är dock underbara för de hundar som redan är koppeltränade och har framgångsrikt lärt sig kommando som ”kom” och ”plats”. Men de allra flesta hundar och hundägare föredrar ett slitstarkt hundkoppel i läder.